Diagnosekort i almen praksis
Evaluering af diagnosekortet
PLO og MedCom har sammen med Deloitte gennemført en evaluering af projektet “Diagnosekort i almen praksis” for at afdække lægernes erfaringer og kortlægge brugen af diagnosekortet.
Evalueringen er udkommet som rapport og godkendt på styregruppemøde i Digital Almen Praksis (DAP) den 11. december 2024.
Evalueringen har haft fokus på praktiserende lægers erfaringer med diagnosekortet og dets potentiale til at understøtte patientsikkerhed, overblik og sammenhæng i patientforløb på tværs af sektorer.
Hovedkonklusioner
Diagnosekortet giver mulighed for at skabe et prioriteret overblik over patientens aktuelle og tidligere relevante diagnoser, som kan deles digitalt.
Dette overblik kan styrke samarbejdet mellem sundhedsprofessionelle og sikre mere effektive forløb for patienterne. Indtil videre har diagnosekortet dog været anvendt i begrænset omfang, og mange læger oplever endnu ikke værdiskabelsen som tydelig.
Evalueringen peger på en række centrale indsatsområder:
- Bedre teknisk integration: Brugeroplevelsen skal forbedres, så diagnosekortet bliver en naturlig del af lægernes arbejdsgange.
- Styrket vejledning og støtte: Der er behov for opdateret vejledningsmateriale og øget anvendelse af datakonsulenter til at hjælpe læger med implementeringen.
- Fokus på datakvalitet: Der bør arbejdes med oprydning i historiske data for at sikre korrekte og relevante oplysninger på diagnosekortet.
- Kommunikation af værdien: Læger og andre sundhedsprofessionelle skal opleve en tydeligere kobling mellem diagnosekortets funktion og dets bidrag til bedre tværsektorielt samarbejde.
Fra medio 2025 forventes diagnosekortet at kunne deles bredere med sundhedsprofessionelle i andre sektorer, hvilket yderligere vil understøtte dets potentiale som en central del af det nationale Et Samlet Patientoverblik.