Bindeleddet i det digitale sundhedsvæsen

Søgning

Nyhed

Nuuday (TDC Erhverv) vinder udbuddet om Sundhedsdatanettet

24. februar 2023 · 2 minutter

Gennem de seneste måneder har MedCom gennemført et offentligt EU-udbud med forhandling om Sundhedsdatanettet (SDN). Udbuddet angik etablering, drift, vedligehold og support af SDN-infrastrukturen. 

Illustration af knudepunkt med forbindelse til en række andre knudepunkter

Vinderen af udbuddet blev den eksisterende SDN-leverandør Nuuday A/S (TDC Erhverv/NetDesign), som sammen med underleverandøren Netic A/S også de næste 5 år vil varetage driften af SDN. Kontrakten blev underskrevet den 22. februar 2023.

Kontrakten blev underskrevet i MedCom den 22. februar af John Henriksen (TDC Erhverv) og Lars Hulbæk (MedCom) med tilhørende parter.
Kontrakten blev underskrevet i MedCom den 22. februar af John Henriksen (TDC Erhverv) og Lars Hulbæk (MedCom) med tilhørende parter. Foto: Jens Rahbek Nørgaard

Centralt i implementeringen af den nye SDN-kontrakt (officielt kaldet SDNv4) vil være et teknologiskifte til SD-WAN. Teknologiskiftet vil være med til at fremtidssikre SDN og understøtte fortsat og løbende højt fokus på informationssikkerheden i det samarbejdende sundhedsvæsen.

MedCom-direktør Lars Hulbæk siger om udbuddet:

MedCom har gennemført udbuddet med et fint resultat. Der har været interesse om udbuddet. Der har været god kvalitet i de tilbud, som MedCom har modtaget – og god konkurrence tilbuddene imellem. Og MedCom ser frem til et fortsat godt samarbejde med Nuuday, TDC, NetDesign og Netic om driften samt implementeringen af SDNv4.

På samme måde fortæller John Henriksen, direktør i TDC Erhverv, således:

Sundhedsdatanettet er en vigtig ordre for os i TDC Erhverv. Vi er i forvejen leverandør til en stor del af sundhedsvæsenet og anden dansk infrastruktur, hvorfor Sundhedsdatanettet er vigtigt for os i forhold til den position. At udbuddet indeholder sikkerhedsovervågning har gjort det endnu vigtigere for os at fastholde kontrakten. Sikkerhed er et vigtigt fokusområde for TDC Erhverv, og at kunne udbygge den vigtige netværksleverance med sikkerhedsydelser har været vigtig for os.

Vil du vide mere om hvad SDN er?

Så kan du blive klogere her.