Bindeleddet i det digitale sundhedsvæsen

Søgning

Nyhed

MinLæge er blevet MedCom-Certificeret

1. februar 2023 · 2 minutter

MinLæge er blevet MedCom-certificeret til visning af aftaler fra sygehuse og kommuner ifm. Et Samlet Patientoverblik.

Billede af en gammel hånd med en mobiltelefon i hånden

Antallet af apps til mobile enheder, som præsenterer data fra de kliniske fagsystemer via MedComs standarder, er stødt stigende. Senest har fire MedCom-konsulenter i januar været på besøg hos Trifork i Aarhus for at gennemføre test af aftalevisning i MinLæge-appen i både Android og iOS.

MinLæge er den første landsdækkende app til mobile enheder, som kan give patienten et overblik over sine aftaler hos sygehuse, kommuner og praksisområdet. Aftaleoversigten er en del af det nationale Program for et Samlet Patientoverblik, som er forankret hos Sundhedsdatastyrelsen.

Karin Zimmer, formand for PLO’s Digitaliseringsudvalg, udtaler:

PLO er rigtig glade for denne certificering fordi MinLæge dermed er klar til at blive brugt endnu mere, som ’samlet kalender’, af især de patienter, der har flere aftaler på tværs af sundhedsvæsenet. Med den nye kalenderfunktion får de bedre mulighed for at få et overblik over de forskellige forløb de måtte indgå i

MedCom har udviklet den standard – kaldet APD-DK – der anvendes, når patientens aftaler deles mellem sundhedsvæsenets parter. Standarden sætter krav til indholdet af en aftale, når denne oprettes og deles via det Nationale Patient Index. Desuden har MedCom testet MinLæge-appen i modtagelse og visning af aftaler. Testen forløb uden problemer og resultatet heraf var en MedCom-certificeret app med en enkelt anbefaling.