Bindeleddet i det digitale sundhedsvæsen

Søgning

Nyhed

Opdaterede syntaks- og kommunikationsregler for EDIFACT og OIOXML

3. april 2024 · Læsetid: 2 minutter

Syntaks- og kommunikationsreglerne er hen over de seneste år blevet løbende opdateret. Nu inviterer vi på webinar d. 29. april, hvor vi vil gennemgå opdateringerne, som primært består af præciseringer og justeringer.

MedComs standarddokumentation har nogle grundlove, som er regler for meddelelseskommunikation, der går på tværs af MedComs meddelelsestyper.

Udover at systemer certificeres for at overholde en given MedCom-standard, så testes systemet også for at overholde de gældende syntaks- og kommunikationsregler. Disse er hen over de seneste år blevet opdateret af flere omgange; med seneste opdatering i december 2023.

Opdateringerne består primært af nogle præciseringer, hvor vi løbende gennem årene har erfaret, at nogle systemer kan have misforstået formuleringerne eller kan have overset regler, med utilsigtede negative konsekvenser for meddelelseskommunikationen til følge.

Derudover består opdateringerne også af nogle uddybende beskrivelser. Her har vi oplevet, at flere henvender sig om formuleringer, der har været svære at forstå eller som har kunnet give anledning til fortolkning.

Der er særskilte syntaks- og kommunikationsregler for henholdsvis EDIFACT- og OIOXML-standarderne, da både syntaks og forsendelse er forskelligt.

Webinar om de opdaterede syntaks- og kommunikationsregler

På baggrund af ovenstående, afholder MedCom et webinar d. 29. april 2024 klokken 9-11, hvor vi gennemgår de foretagne præciseringer og justeringer. Herefter åbner vi op for en Q&A-session, hvor du kan stille spørgsmål.

Bemærk, at tilmelding lukker fredag d. 26. april kl. 16.00.

Har du spørgsmål allerede nu, er du mere end velkommen til at kontakte Michael Johansen på mjo@medcom.dk.

Kontakt

Portrætfoto af Michael Johansen

Michael Johansen

Chefkonsulent

Standardteam