Bindeleddet i det digitale sundhedsvæsen

Søgning

Nyhed

Udskiftning i MedComs højeste organ

22. august 2023 · 1 minut

Ved det seneste styregruppemøde d. 22. juni 2023 blev det besluttet, at Statens Serum Institut overtager den ledige plads i MedComs styregruppe.

MedComs styregruppe, som er det højeste organ i MedCom-regi, havde indtil d. 22. juni en ledig plads, da Digitaliseringsstyrelsen tilbage i marts måned valgte at trække sig.

I stedet søgte parterne bag styregruppen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL en mere sundhedsfaglig statslig profil til at overtage den ledige plads.

Pladsen gik til Statens Serum Institut, som dermed indtræder i styregruppen fra selvsamme dato.

Valget gik på Statens Serum Institut, da de har en stærk sundhedsfaglig profil og et indgående kendskab til laboratorieområdet, som er en vigtig del af MedComs opgaveportefølje.

Derfor siger vi:

MedComs styregruppe

Formålet med styregruppen er at sikre strategisk tværsektoriel koordination af initiativer og projekter vedrørende digital kommunikation, samt at sikre ledelsesmæssig og forretningsmæssig forankring af MedComs aktiviteter hos aktørerne.

Udover MedCom, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Danske Regioner, KL og nu Statens Serum Institut sidder der også andre relevante sundheds-it-parter med national, regional og kommunal repræsentation.

Se sammensætningen her.

Du kan også læse mere om MedComs styregruppe