Bindeleddet i det digitale sundhedsvæsen

Søgning

Region Hovedstaden

Conni Christiansen, chefkonsulent, Center for Sundhed, Region Hovedstaden

Gennem de sidste mange år har jeg været ”ankerperson” for Region Hovedstadens Center for Sundhed ud i tværsektoriel digital kommunikation. Dette er et spændende arbejdsområde, hvor MedCom er den helt centrale spiller.

Jeg har jævnligt kontakt til flere af MedComs dedikerede medarbejdere, som altid er lydhøre over for ens problemstillinger og ønsker til videre udvikling, og som gerne stiller op til at komme ud lokalt og udbrede budskaber om nye tiltag som skal udvikles og implementeres.

Det er også gennem MedCom-samarbejdet i koordinationsgruppen, hjemmeplejesygehusgruppen samt diverse ad hoc-grupper at man bliver informeret og opdateret samt kan bringe sine forslag og ønsker til torvs.

Sammen med kommuner, regioner og praksissektoren har MedCom udviklet mange standarder, der er til stor gavn for det tværsektorielle samarbejde. Lige nu venter vi på det nye advis om sygehusophold, som er længe efterspurgt af kommunerne. Med det nye advis vil kommunerne fra november 2024 bliver adviseret om at deres borger opholder sig på hospitalets akutmodtagelse til behandling, og de vil ikke længere skulle gå forgæves ud til borgeren med mad og hjemme-/sygepleje.

MedCom er en nødvendig organisation i forhold til at sikre at alle går i takt i forhold til den besluttede digitale kommunikation. Det er også MedCom, der rejser land og rige rundt for at sikre opsamling af ønsker til nye udviklingstiltag til deres arbejdsprogrammer – og her bliver alle hørt.

Når man deltager i MedComs projektgrupper møder man et dygtigt, professionelt og ikke mindst et tålmodigt personale – for det er lange seje processer at få alle 98 kommuner, 5 regioner og ikke mindst almen praksis + diverse andre til at gå i takt. Der kan være mange benspænd undervejs, som MedCom tålmodigt og dygtigt formår at overkomme.

Når jeg ser tilbage på de år jeg har deltaget i arbejdet med tværsektoriel kommunikation, er MedCom en ”nødvendighed” for at få tingene til at ske. Man er nødt til at have en fælles national enhed, som sikrer national opbakning, teknisk formåen og implementeringskraft for at diverse tiltag bliver gennemført. Og på det personlige plan nyder jeg godt af at have en ”MedCom-kollega” at spare med når der er behov – her stiller I altid op.

Jeg glæder mig til det videre samarbejde – hvor især datadeling bliver det ”store sorte”.

Stort tillykke med de 30 år.

Udgivet d. 14. marts 2024.