Bindeleddet i det digitale sundhedsvæsen

Søgning

Sundhed.dk

Morten Elbæk, direktør, sundhed.dk

Kære MedCom

I er både en internationalt anerkendt og rost virksomhed, og samtidig en inspirerende samarbejdspartner og en værdsat nabo til vores sundhed.dk-enhed i Odense.

Gennem de sidste 30 år har I været med til at drive digitaliseringen i det danske sundhedsvæsen. Jeg har fulgt jer gennem alle årene, og jeg har i de fleste af dem siddet i jeres styregruppe.

Vi er begge en del af digitaliseringen af vores sundhedsvæsen. I laver standardiseringsarbejdet. Vi står for fremvisningsarbejdet. Vores to organisationer har igennem årene fået skabt en samarbejdsrelation, der har vist sig at være både langtidsholdbar og meget givende.

Sundhed.dk og MedCom har arbejdet tæt sammen om mange projekter. Som eksempel kan nævnes Et Samlet Patientoverblik, der skal gøre det lettere for borgerne at se deres stamkort og holde styr på deres aftaler med sundhedsvæsenet. Der er fortsat mange projekter i støbeskeen – fx opgraderingen af Sundhedsjournalen til Sundhedsjournalen 4.0.

Vores fælles projekter er alle eksempler på, at vi sammen skaber gode løsninger, som er med til at sikre sammenhæng i sundhedsvæsenet, og som skaber overblik for borgere og sundhedsfaglige.

Udover det gode samarbejde oplever jeg, at vi løbende har en god sparring om, hvad der rører sig på vores fælles felt, og hvordan vi som tværoffentlige organisationer skal gebærde os i det. Tak for det og stort tillykke med de 30 år.

Udgivet d. 14. marts 2024.