Bindeleddet i det digitale sundhedsvæsen

Søgning

Nyhed

Arbejdet med intelligent indbakke fortsætter

24. september 2024 · Læsetid: 2 minutter

Den intelligente indbakke skal skabe en effektiv indbakke med fokus på en bedre håndtering af laboratoriesvar, som derved letter lægens og praksispersonales håndtering af indkommende post.

I august måned blev resultater fra sidste afprøvning af den intelligente indbakke præsenteret på et styregruppemøde i Digital Almen Praksis (DAP).

På baggrund af positive resultater, blev det besluttet at arbejde videre med løsningen, så der fremadrettet er fokus på at udbrede og implementere løsningen i de øvrige lægepraksissystemer. På den måde kan endnu flere praksis få gavn af den forbedrede arbejdsgang.

Løsningen har allerede bidraget til mere struktureret og effektiv posthåndtering i almen praksis, hvor det ses, at arbejdsbelastningen kan reduceres markant. Intelligent indbakke har netop til formål at give lægerne en mere effektiv indbakke med fokus på en bedre håndtering af laboratoriesvar.

Under afprøvningen af løsningen er lægerne kommet med forbedringsforslag, som nu indarbejdes i løsningsbeskrivelsen, så praksis får en optimeret løsning, når den bredere udrulning sættes i gang.

Her og nu starter vi arbejdet op med brugerhistorier og testprotokol. Vi forventer at lægesystemet, der har deltaget i pilottest, kan testes og godkendes i december 2024 og øvrige lægepraksissystemer kan komme i gang i løbet af 2025.

Du kan læse mere om projektet her.