Bindeleddet i det digitale sundhedsvæsen

Søgning

Nyhed

VDX skal i udbud

18. april 2023 · 1 minut

Driften af VDX konkurrenceudsættes igen og udbudsprocessen er igangsat. Det foreløbige udbudsdesign er godkendt i MedComs styregruppe.

I 2020 gennemførte MedCom det seneste VDX-udbud som et offentligt EU-udbud. Nuuday (TDC Netdesign) blev valgt som leverandør med Netic som underleverandør. Den eksisterende kontrakt løber frem til og med d. 31. december 2024, hvor der skal være gennemført et nyt udbud og valgt leverandør for driften af VDX pr. 1. januar 2025.

Hvad er VDX?

Videoknudepunktet (VDX) er en fællesoffentlig videoinfrastruktur som muliggør, at f.eks. kommuner, regioner, praksislæger og borgere, som ikke har samme videoløsning, kan mødes i et VDX-videomøderum. VDX kan integreres i borgerrettede apps samt booking- og fagsystemer, som Min Læge, Min Sundhedsplatform, Mit Sygehus, Bookplan m.fl.

VDX stilles til rådighed for staten, regionerne og kommunerne (ejerkredsen), samt private ydere med overenskomst med det offentlige og med anvendelse på områder, som ligger inden for MedComs organisatoriske formål og arbejdsprogram.

Hvor kan jeg finde yderligere information?

Du kan læse om VDX-formålsbeskrivelse her.

Du kan læse mere om VDX her.

Læs mere om projektets tidsplan og organisering her.

Kontakt

Portrætfoto af Lone Høiberg

Lone Høiberg

Konsulent

Systemforvaltning

Portrætfoto af Jesper Søderberg Knudsen

Jesper Søderberg Knudsen

Konsulent

Systemforvaltning

Portrætfoto af Per Abildgaard

Per Abildgaard

Konsulent

Systemforvaltning