Bindeleddet i det digitale sundhedsvæsen

Søgning

Frederikshavn Kommune

Grethe Lomholt Nielsen, projektleder, Frederikshavn Kommune

Mit kendskab til MedCom går helt tilbage til 1996, hvor jeg arbejdede i Nordjyllands Amt, hvor vi havde igangsat de første projekter indenfor tværsektoriel kommunikation i sundhedsvæsenet. I dag arbejder jeg stadig med tværsektoriel kommunikation, men i Frederikshavn Kommune.

Jeg sidder bl.a. med i MedComs Hjemmepleje-sygehus-gruppe, hvor jeg sammen med andre kommunerepræsentanter repræsenterer de nordjyske kommuner. At have kommunerepræsentanter gør, at MedCom formår at komme helt up på det operationelle plan – til virkeligheden. Og vi får samtidig mulighed for at få indflydelse på de digitaliseringsløsninger, kommunerne skal implementere. Det ser jeg som en stor styrke.

At sidde med i gruppen giver os samtidig en forståelse for, hvad der foregår i andre kommuner og regioner – og det handler derfor også lige så meget om netværk og sparring på tværs. Det er der kæmpe værdi i.

MedCom er samtidig en forudsætning og sikkerhed for, at vores omsorgsløsninger lever op til de standarder og krav, der er stillet i den konkrete løsning. Det hjælper os i vores relation til vores systemleverandører når vi udvikler løsningen i omsorgssystemet i samarbejde med dem.

Alt i alt oplever vi som kommune et godt og konstruktivt samarbejde med Medcom. Stort tillykke med det flotte jubilæum.

Udgivet d. 14. marts 2024.