Bindeleddet i det digitale sundhedsvæsen

Søgning

Nyhed

Borgers fravalg af genoplivningsforsøg ved hjertestop bliver en del af Fælles Stamkort

26. juni 2024 · Læsetid: 2 minutter

Den tilpassede version af Fælles Stamkort indeholder en visning af en borgers fravalg af genoplivningsforsøg ved hjertestop.

I løbet af de sidste par år har landets kommuner og regioner implementeret det Fælles Stamkort, og inden udgangen af i år skal kommuner, regioner og praksisområdet have implementeret en tilpasset version af standarden.

Den tilpassede version 3.0, som MedCom releasede i juli 2023, indeholder visning af en borgers fravalg af genoplivningsforsøg ved hjertestop, som borgere fra 60 år – som led i indsatsen for Det Gode Ældreliv – får mulighed for at tilkendegive fra starten af det nye år.

KL har igen indgået aftale med MedCom om at yde implementeringsstøtte til kommunerne, så det sikres, at den tilpassede løsning er teknisk implementeret i alle kommuner inden udgangen af 2024. De to EOJ-leverandører er derfor lige nu i fuld gang med forberedelser og udvikling af den nye version af Fælles Stamkort.

Udover den tekniske implementering følger også en vigtig organisatorisk implementering blandt parterne. Styrelsen for Patientsikkerhed udarbejder til det formål vejledninger til brug for det sundhedsfaglige personale, som suppleres af forskellige kommunikationsmaterialer og webinarer i efteråret 2024.

Borgerens mulighed for registrering af fravalg af genoplivningsforsøg ved hjertestop forventes at træde i kraft den 15. januar 2025.

Læs mere om implementering af Fravalg af genoplivningsforsøg ved hjertestop i kommunerne.

MedCom varetager også implementeringen hos alment praktiserende læger og praktiserende speciallæger – det kan du læse mere om her.