Bindeleddet i det digitale sundhedsvæsen

Søgning

Event

MedCom deltager i Lægedage 2023

31. oktober 2023 · Læsetid: 3 minutter

Traditionen tro deltager MedCom til årets Lægedage, og der sker meget omkring elektronisk kommunikation for praktiserende læger.

Stetoskop med hjerte og tekst "Mød MedCom til Lægedage 2023"

Den 13.-17. november byder Bella Centeret indenfor til Lægedage 2023, hvor praktiserende læger og praksispersonale bl.a. kan deltage i kurser (cirka 130 i år) fordelt på de fem dage og kan netværke med hinanden og de mange organisationer og virksomheder, der stiller op med stand.

MedCom vil også, traditionen tro, selv være til stede med egen stand; så vil du høre mere om nyheder – eller har du spørgsmål til nuværende løsninger, så er du mere end velkommen på MedComs stand A-007, hvor vi vil være til stede hele ugen.

Her står vi klar til at fortælle om følgende:

Apps i almen praksis

Det kan som sundhedsfaglig og patient være rigtig svært at finde rundt i junglen af sundhedsapps. Vi er i gang med et nyt teknisk afprøvningsprojekt, som går ud på at lægen kan anbefale brug af sundhedsapps som led i en behandling, træning, livsstilsændring eller lignende. Anbefaling sker via eget journalsystem fra et specifikt defineret appkatalog og sendes som notifikation til patienten via Min Læge-appen.

Diagnosekort

I dag har de klinikker der anvender XMO, Clinea, WinPLC og NOVAX som lægesystemer adgang til at dele patientens aktuelle og relevante diagnoser med patienten selv via Min Læge-appen. Senere følger diagnosekortet i lægesystemerne MultiMedWEB og MyClinic. Derudover er der ønsker om, at almen praksis i fremtiden tværsektorielt deler patientens diagnosekort med andre partnere i sundhedssektoren.

Digital Svangrejournal

Digital Svangrejournal understøtter den gravides første besøg i almen praksis, og vil indgå i det nationale projekt til understøttelse af det samlede graviditetsforløb. Kom og hør, hvornår din klinik kan komme i gang.

Dosispakket medicin

Der er stort fokus på at få egnede borgere på dosispakket medicin, da det kan frigøre mellem 600-900 årsværk i kommunerne. Medarbejderressourcer, som kan bruges til andre sundhedsfaglige opgaver. Dosispakket medicin er samtidig mere patientsikkert og hygiejnisk. Tag fat i din datakonsulent, hvis du ønsker undervisning.

Elektroniske attester

Arbejdsskadeattesterne er nu også digitaliseret, og det er blevet lettere at påføre de korrekte informationer i de digitale fakturaer. Næste skridt er national udbredelse af den digitale kørekortattest.

Forløbsplan

Alle forløbsplaner kan nu ses af patienten i Min Læge-appen, og i 2024 bliver forløbsplanerne tilgængelig i Sundhedsjournalen på sundhed.dk. Ifølge OK22-aftalen skal alle klinikker udarbejde forløbsplaner. Kom og hør, hvordan du får hjælp til at komme i gang.

Intelligent indbakke

Autoarkivering og autosvar til patienten kan hjælpe med at få antallet af laboratoriesvar i indbakken ned på et minimum. Du bestemmer ved rekvirering hvad der skal ske med svaret, hvis det er normalt, eller hvis patienten har en tid. Kom og hør mere om aktuel status på projektet efter pilotafprøvningen.

Klinikkens Cockpit

Kort fortalt arbejder projektet med to fokusområder:

1. Populationsoverblikket, som er det overblik, lægen får over sin population i klinikken. Ambitionen er, at det skal være nemt for lægen at fremsøge den population, der har et behov. Løsningen skal være en integreret del af journalsystemet.

2. Patientoverblikket er det individuelle overblik, lægen får i sit journalsystem. Ambitionen er at gøre overblikket handlingsorienteret, simpelt og overskueligt.

Videokonsultation

Brug Det virtuelle venteværelse til at holde videokonsultationer med borgere via Kontakt Læge-appen. Kommunens medarbejder hjælper borgeren med videokonsultationen via Kontakt Læge-appen. Det virtuelle venteværelse har også sms-løsning. Videotolkning: Få tolken med i konsultationen via skærmen.

Vi håber på at se dig til årets Lægedage.

Du kan dykke ned i programmet for Lægedage 2023 her.